Choď na obsah Choď na menu
 


Kráľovské letné kurča

8. 6. 2010
Názov: Kráľovské letné kurča
Počet porcií: 4
Potrebujeme:

1 väčšie kurča
100 g šunky
5 paradajok
1 malú cuketu
2 červené papriky
¼ kg malých cibuliek
hrsť čerstvého tymianu alebo bazalky
soľ
mleté čierne korenie podľa chuti
2 PL olivového oleja
0,15 l bieleho vína
1 PL Solamylu

Postup:

Kurča umyte, osušte, posoľte zvonku i zvnútra, potrite olejom, okoreňte a nechajte v chlade odležať aspoň hodinu. Potom vložte do vyhriatej rúry a pečte asi hodinu. Počas pečenia polievajte kurča výpekom, a keď už chytá zlatistý nádych, pridajte očistené celé cibuľky, posekaný tymian alebo bazalku a pečte ďalej. Po chvíli pridajte očistenú papriku nakrájanú na rezance, cuketu nakrájanú na kolieska a paradajky prekrojené na polovicu. Premiešajte s cibuľkou a šťavou z výpeku. Kurča obložte nakrájanou šunkou a dajte do rúry dopiecť. Len čo je upečené, horúce kurča so zeleninou vyberte z rúry, ihneď ho polejte vínom vymiešaným so Solamylom a nechajte 2 - 3 min. v rúre prejsť chuťami. Podávajte s novými zemiakmi uvarenými vcelku, bohato posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou.